Over Saltro Directlab

Voor soa-testen bent u het beste af bij uw huisarts of bij de GGD. We merken echter dat veel mensen zich liever discreet op een soa laten testen. Online zijn er veel aanbieders van soa-zelftesten, maar veel van deze zelftesten -waarbij u zelf de uitslag afleest- zijn onbetrouwbaar. Vandaar dat wij Saltro Directlab hebben opgericht.

Dezelfde kwaliteit soa-test als via uw huisarts

Via deze website heeft u direct toegang tot een laboratoriumtest, zonder tussenkomst van een huisarts. Laboratoriumtesten zijn in vergelijking met thuistesten, waarbij u de uitslag zelf afleest, veel betrouwbaarder. De chlamydia en de chlamydia & gonorroe-testen van Saltro Directlab zijn exact dezelfde als de test die de huisarts gebruikt. Het enige verschil is dat u de test zelf uitvoert op een plaats waar u zich prettig voelt. Het onderzoek wordt gedaan in ons laboratorium. Het laboratorium van Saltro is ISO geaccrediteerd en voldoet aan alle kwaliteitseisen. De uitslag koppelen we aan u terug via een beveiligd uitslagenportaal.

Betrouwbaar alternatief

Door het direct aanbieden van een betrouwbare en kwalitatief goede soa-test – zonder tussenkomst van een huisarts – willen we een eerste stap zetten in het verbeteren van de soa-zorg. Voor mensen die, om welke reden dan ook, niet naar de huisarts willen, bieden we een betrouwbaar alternatief.

Eenvoudige snelle laboratoriumtest

Naast het bieden van een betrouwbaar alternatief, zijn de soa-testen van Saltro Directlab ook eenvoudig en snel. Met behulp van een instructie neemt u zelf, op eenvoudige wijze, materiaal af voor een soa-test. Bovendien heeft u zelf de regie in handen over hoe u de soa-test (in discrete verpakking) ontvangt en hoe u hem na afname retourneert; versturen per post of afgeven bij een Saltro-locatie.

Het gemak van zelf onderzoek doen dat betrouwbaar is en op een discrete wijze snel zekerheid geeft.

Onze arts-microbiologen

Het afgenomen celmateriaal voor de soa-test wordt onderzocht in het microbiologisch-laboratorium van Saltro. We hebben drie deskundige arts-microbiologen in dienst die voor inhoudelijke vragen op werkdagen bereikbaar zijn.
 

 • dr. Annemarie van 't Veen
  Arts-microbioloog
  BIG-nummer: 29048949901
  030 236 11 22
   
 • dr. Ascelijn Reuland
  Arts-microbioloog
  BIG-nummer: 9909881701
  030 236 11 22
   
 • dr. Arjen Stam
  Arts-microbioloog
  BIG-nummer: 39915366101
  030 236 11 22

 

Over Saltro

Saltro Directlab is een initiatief van Saltro.

Saltro is een innovatief diagnostisch centrum dat door middel van laboratoriumonderzoek, functieonderzoek en advies, zorgverleners ondersteunt bij het bieden van de beste zorg aan patiënten. Diagnostiek is onlosmakelijk verbonden met de diagnose en ligt aan de basis van iedere behandeling. Saltro organiseert de diagnostiek in nauwe samenwerking met huisartsen, verloskundigen en ziekenhuizen om patiënten de juiste zorg op de juiste plek te kunnen leveren. Patiënten ontvangen bij Saltro diagnostiek van hoge kwaliteit, dichtbij huis en met een excellente service en gastvrijheid. Hiervoor kunnen zij terecht bij 170 locaties en indien nodig komen we bij mensen thuis. Bovendien begeleidt Saltro meer dan 10.000 mensen met trombose bij het gebruik van antistollingsmiddelen.

Uw voordelen

 • Snel
 • Makkelijk
 • Betrouwbaar
 • Discreet

Bekijk de instructiefilm

Bekijk de instructiefilm De instructie voor de combinatietest (chlamydia & gonorroe) is hetzelfde.