Veelgestelde vragen Drugs-tests

Er kunnen verschillende redenen zijn om te willen testen op de aanwezigheid van drugs in je urine. Wil je misschien aantonen dat je nog steeds clean bent? Wil je weten of je lang genoeg clean bent om een keuringstest te laten doen? Of misschien vermoed je misbruik van drugs tijdens een avondje uit?

Directlab biedt tests aan voor de volgende drugs:

  • Cannabis. Cannabis is een andere naam voor hasj en wiet. Hasj en wiet worden ook wel marihuana genoemd.
  • Slaap- en kalmeringsmiddelen, ook wel benzo’s of benzodiazepinen genoemd. Er bestaan veel verschillende soorten benzodiazepinen, ze hebben bijna allemaal een stofnaam die eindigt op –pam, zoals diazepam (Valium).
  • Amfetamine. Speed is de straatnaam voor amfetamine. Andere namen zijn pep, s, snelheid en dreft.
  • XTC (Ecstasy), ook wel X, MDMA, pil, M, Molly, lovedrug genoemd
  • Cocaïne
  • Opiaten (opium, heroïne, morfine, codeïne, fentanyl, methadon). Het aantal namen is eindeloos. Heroine is o.a. bekend onder de namen smack, horse, bruin, brown sugar, diacetylmorfine.


Voor meer informatie over drugs zie: www.drugsinfo.nl

Soms kun je aan de hand van de effecten die je hebt ervaren een idee krijgen wat er is gebeurd. Deze pagina van het Trimbos instituut kan je daarmee helpen. Daarnaast kan een urinetest meer informatie geven. De meeste middelen zijn maar een paar uur tot een aantal dagen aantoonbaar in de urine. Het is dus van belang om zo snel mogelijk urine af te nemen.

Hoe lang drugs nog terug te vinden zijn in de urine hangt af van het middel, maar ook van de hoeveelheid die iemand heeft genomen en de snelheid waarmee het lichaam stoffen verwerkt. Het verschilt dus van persoon tot persoon. De meeste drugs zijn niet erg lang terug te vinden. Als uit een test blijkt dat iemand geen drugs heeft gebruikt, zegt dat dus niet alles. Het kan dan best zijn dat het middel al uit het lichaam verdwenen is. Vul de vragenlijst in voor een advies op maat.

Directlab test alleen op het gebruik van drugs. We testen niet de drugs zelf. Op deze site kun je informatie vinden over de mogelijkheden die er zijn om drugs te laten testen.

Directlab biedt geen testen voor 4-FA/4-FMP, LSD, ketamine, paddo’s of lachgas. Ga voor meer informatie over deze drugs naar de website van het Trimbos instituut. https://www.drugsinfo.nl/publi...

Op dit moment biedt Directlab geen alcoholtest aan.

Voor een drugstest moet een urine monster worden ingeleverd. Dit urinemonster wordt verzameld met een ColliPee (in de instructie zie je hoe het werkt). Dit is onmogelijk zonder medeweten van de te testen persoon.

Alleen urine die direct in de ColliPee is opgevangen, is bruikbaar voor de test.

Meer informatie over drugs en drugsgebruik vind je op de website van het Trimbos Instituut.

Het urinemonster verzamel je zelf met behulp van de ColliPee die mee wordt gestuurd in het pakket. Meer informatie hierover vindt je hier.

Nadat je testmateriaal bij ons is ontvangen, staat je uitslag over het algemeen binnen 3 werkdagen klaar in het beveiligde uitslagenportaal van Saltro. Hou hierbij dus rekening met de verzendtijd naar ons laboratorium. Voor de soa’s hiv, hepatitis B en syfilis kan dat een paar dagen langer duren. Om de veiligheid van je uitslag te garanderen, log je in met je DigiD en sms verificatie. Heb je geen DigiD? Dan kan je dat hier aanvragen. Als je geen sms verificatie hebt, dan kan je hier je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 5 dagen kost. Vraag een sms verificatie dus direct aan als je een Directlab test koopt.