Veelgestelde vragen over Covid-19 testen

Over de corona test

  • Betrouwbare PCR test bij een RIVM geaccrediteerd laboratorium
  • Geen wachttijd: een corona test bij Saltro bestel je online
  • Heldere uitslag met uitleg: je ontvangt binnen 24-48 uur je uitslag in ons beveiligde Uitslagenportaal
  • Uitslag in 2 talen: de uitslag wordt gegeven in het Nederlands en in het Engels.
  • Non-Covid-Verklaring: de uitslag is ook beschikbaar in een downloadable pdf, dus te gebruiken als je op reis gaat. Houdt hierbij zelf rekening met de vereisten van de luchtvaartmaatschappij en het land van bestemming.

Je kunt bij ons een Covid-19 PCR test doen. Deze test bepaald of je nu het corona-virus hebt.

Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Vervolgens wordt het afnamemateriaal van het uitstrijkje geanalyseerd in ons laboratorium en kunnen we bepalen of je Covid-19 hebt.

De antistoffentest is bedoeld om te bepalen of u in het verleden corona gehad heeft. Op dit moment bieden wij nog geen antistoffentest voor corona aan.

Ja. De afname van het uitstrijkje wordt gedaan door onze speciaal opgeleide medewerkers op een van onze locaties. Het afname materiaal wordt vervolgens geanalyseerd in het laboratorium van Saltro. Ons laboratorium is ISO15189 gecertificeerd en heeft meer dan 65 jaar ervaring in laboratorium diagnostiek. Bovendien is ons laboratorium geaccrediteerd door het RIVM voor het doen van corona tests.


Bestellen

Je bestelt een test via de site van Saltro Directlab. Plaats een test in je winkelmandje. Na het invullen en controleren van al je gegevens, betaal je heel eenvoudig via Ideal of Credit Card. Daarna ontvang je een email met je orderbevestiging en een tweede email met instructies hoe een afspraak voor een afname gemaakt kan worden.

Omdat de uitslagen van Saltro Directlab testen op basis van BSN worden verwerkt, moet voor elke persoon binnen het gezin de test apart worden aangeschaft met de NAW gegevens, geboortedatum, geslacht en BSN van de betreffende persoon. Je doet voor ieder lid van je gezin dus een aparte bestelling.

Ja, kinderen volgen dezelfde testprocedure zoals dat ook bij volwassenen gebeurt. Bij Saltro Directlab kunnen kinderen vanaf 16 jaar een test bestellen. Voor kinderen geldt hetzelfde tarief als voor volwassenen.

Nee, een corona test bij Saltro Directlab is niet gratis. Daarvoor krijg je een betrouwbare laboratoriumtest, zonder wachttijd, voorzien van een uitslag met duidelijke uitleg in een beveiligd Uitslagenportaal. Bovendien kun je de uitslag (in pdf) gebruiken als Non-Covid verklaring als je op reis gaat.

Voor een Corona test bij Saltro Directlab wordt geen test-pakketje bij je bezorgd. Je ontvangt van ons twee emails:

  • één email met een standaard orderbevestiging en
  • één email met instructies hoe een afname voor een Covid-19 test ingepland kan worden.

Als je de emails niet ontvangt, kijk dan in je spam-box/ongewenste email.

Als je de bevestigingsemail niet ontvangt, kijk dan eerst in je spam-box/ongewenste email. Mocht je hem daar ook niet ontvangen hebben, neem dan contact op met Service & Support. De afdeling Service & Support is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur

Als je de instructie-email niet ontvangt, kijk dan eerst in je spam-box/ongewenste email. Mocht je hem daar ook niet ontvangen hebben, neem dan contact op met Service & Support. De afdeling Service & Support is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur


Test/Afname

Wij doen het uitstrijkje uit uw neus en keel. Dat doen wij op een van onze afname locaties. Voor het maken van een afspraak op een van onze locaties neem je contact op met ons speciale Corona Call center. Het telefoonnummer van het Corona Callcenter ontvang je in de tweede email nadat je je bestelling geplaatst hebt.

Over het algemeen neemt een coronatest niet meer dan 10 minuten in beslag.

Zodra de test via Saltro Directlab is aangekocht en betaald ontvang je een email met daarin het telefoonnummer van het Call center. Met hen bel je om een afspraak in te plannen. Ter verificatie zullen ze je vragen naar het ordernummer van je test aankoop.

Momenteel kun je daarvoor – na het maken van een afspraak - terecht bij het Gezondheidslab, Beneluxlaan 928, 3526 KJ Utrecht. Komende periode zullen wij meer locaties openen.

Let op: afname voor een corona PCR-test gebeurd alleen op afspraak. Hiervoor ontvang je na het plaatsen van je bestelling een email met meer informatie.

Wij werken alleen op afspraak. Hierdoor voorkomen wij dat er wachtrijen ontstaan en het besmettingsgevaar zo laag mogelijk blijft. Verder hebben wij op de locatie maatregelen genomen ter bescherming van jou, je familieleden, andere personen en natuurlijk onze medewerkers.


De uitslag

Je kunt je uitslag inzien in het Uitslagenportaal van Saltro Directlab

Om de veiligheid van je uitslag te garanderen, log je in met je DigiD en sms verificatie. Heb je geen DigiD? Dan kan je die via deze link aanvragen. Als je geen sms verificatie hebt, dan kan je hier je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 5 dagen kost. Vraag ook een sms verificatie dus direct aan als je een Directlab test koopt.

De uitslag van jouw corona test is 24-48 uur na afname zichtbaar in het Uitslagenportaal van Saltro Directlab. In zeer zeldzame gevallen kan het iets langer duren. Wij adviseren om de test zo vroeg mogelijk in te plannen. Hou hierbij rekening met de eisen van de vliegmaatschappij en het land van bestemming.

De uitslag is 24-48 uur na afname zichtbaar. U ontvangt daarover geen speciaal bericht, maar kunt dit snel controleren door in te loggen in het Saltro Directlab Uitslagenportaal.

Saltro en Saltro Directlab spannen zich er voor in dat er uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Ondanks deze zorg en aandacht, moeten wij je er op wijzen dat, zoals in alle laboratoria, er altijd een kleine kans bestaat dat er geen uitslag is binnen de aangegeven tijdsduur. Dit kan onder meer ontstaan door onvoorziene factoren in het monster of een tijdelijk disfunctioneren van de apparatuur waar Saltro geen controle op heeft. Saltro en Saltro Directlab aanvaarden in die gevallen geen aansprakelijkheid voor geleden schade waaronder, maar niet beperkt tot, het niet kunnen boarden van een vliegtuig, het niet kunnen deelnemen aan een reis, etc. Om je risico te beperken adviseren wij je de test zo vroeg mogelijk in te plannen zodat tijdig opnieuw getest kan worden.

Als de test positief is betekent dit dat je COVID-19 hebt. Jouw testuitslag zal dan gedeeld worden met de GGD. Zij nemen contact met je op voor een bronnen en contact onderzoek.

De GGD informeert je ook over de isolatie. Isolatie kan thuis zijn (thuisisolatie). Mensen die ziek zijn en behandeld worden in een ziekenhuis, gaan in het ziekenhuis in isolatie.

Als uit de test blijkt dat je wel COVID-19 hebt, blijven ook huisgenoten zonder klachten thuis. Ook personen die werken in de vitale sector of met een cruciaal beroepen blijven thuis. Voor deze groepen kan een uitzondering gemaakt worden in overleg met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst en de bedrijfsarts en alleen als zij geen klachten hebben. Meer informatie over de leefregels thuis en wat je moet doen als je COVID-19 hebt, vindt je hier op de site van het RIVM.


Overige

De afdeling Service & Support is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 030 236 11 22 of per email saltrodirectlab@saltro.nl

Wij bieden ook meerdere tests aan voor Preventie (chronische ziekten), Soa en om gebruik van drugs aan te tonen en uit te sluiten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid. Klik hier voor het totale overzicht van de testen die wij aanbieden.

Meer informatie vindt je op de site van het RIVM.